Zaterdag 22 juni en zondag 23 juni

Mini food market

Tijdens dit weekend kun je kennismaken met culinaire hoogstandjes van de lokale horeca in Langedijk. 

mini food market aan de haven van Broek op Langedijk

Maak kennis met heerlijke gerechten en producten uit de regio of van lokale ondernemers. Op de haven precies waar de Broekervaart aanmeert en vertrekt staan diverse kraampjes met de lekkerste verleidingen. Zo staat het Museum BroekerVeiling met twee standjes met smoothies, groentesoep, groentespies en griesmeelpudding met bessensap. Ook Proef Zuid-Afrika is van de partij en laat je heerlijke wijnen proeven. Verder is er een palingroker met verse paling. Veel producten zijn gratis of tegen een kleine vergoeding verkrijgbaar! De markt is open tijdens de vaartijden van de Broekervaart. Op zaterdag 22 juni van 10.00 - 17.00 uur en zondag van 11.00 - 17.00 uur.

9. food market.jpg

Spectaculaire bakkersshow bij de Dorpsbakker

De Dorpsbakker, Jaco Koolaard, is geboren en getogen in de bakkerij. Zijn wieg, box en kinderstoel stonden vroeger midden in deze bakkerij. Het is dus al vanaf zijn geboorte een deel van zijn leven geweest en nog steeds tot op de dag van vandaag.

Op de historische locatie aan de Dijk – om de hoek van de Haven van Broek op Langedijk, gebouwd omstreeks 1880 - 1885, was een klein woonhuis met een kleinschalige bakkersactiviteit. Dit werd in 1914 uitgebreid tot een echte dorpsbakkerij. Momenteel is de bakkerij alleen nog actief voor workshops. Zo ook tijdens de Broekervaart op 22 en 23 juni. U kunt hier terecht voor een spectaculaire bakkersshow met koffie/thee en uiteraard wat lekkers!

8. dorpsbakker.jpg

Jubileum 40 jaar Poldermuseum “Het Oude Gemaal”

Het Poldermuseum vertelt het verhaal van de geschiedenis van Heerhugowaard en is gevestigd in het voormalige poldergemaal aan de Huygendijk. In 1979 werd het monumentale gebouw in gebruik genomen als historisch en educatief museum. Het veertigjarig bestaan wordt groots gevierd in het weekend van 22 en 23 juni. Kijk voor meer informatie op www.poldermuseumheerhugowaard.nl

Het museum is geopend tussen 11.00 en 17.00 uur. Op zondagmiddag zijn er vrijwilligers aanwezig die mondeling toelichting geven op allerlei specifieke onderwerpen. Entree is € 4,- voor volwassenen, kinderen van 13 t/m 17 jaar betalen € 2,- en kinderen t/m 12 jaar mogen gratis naar binnen.

2.-Poldermuseum-2.jpg

Ontdek al wandelend prachtig Langedijk

Toerisme Langedijk organiseert dit weekend een aantal wandelroutes met of zonder gids. Tijdens de overtocht met De Broekervaart vertelt de schipper je alles over de verschillende mogelijkheden. Op het Havenplein word je opgevangen door de gids, die je verder verwijst naar het Museum BroekerVeiling en uitleg geeft over de routes

Ontdek-Langedijk-2.jpg

Ontdek Langedijk vanaf het water

Of je het water nu verkent met een fluisterboot, een kano, een akkerschuit of per sup, het Rijk der Duizend Eilanden staat garant voor een unieke ervaring en een gezellig dagje uit. Voor degenen die het naastgelegen gebied bij de Noorderplas willen verkennen zijn er de fluisterbootjes; vergeet niet je zwemspullen mee te nemen! Langs de route is een afgezet stuk zwemwater waar je even lekker kan afkoelen. Het Oosterdelgebied zelf kan je alleen in varen met voertuigen zonder schroef en dus lenen de kano’s zich uitstekend voor dit doel. Bij mooi weer krijgen wij veel aanvragen binnen, dus het is aan te raden om van tevoren te reserveren. www.zelfvaren.nl 

Fluisterschuitje-voor-Afmijnlokaal-(4).j

Leer in één uur suppen!

Supschool Cup of sup biedt verschillende clinics aan tijdens dit weekend. Stand Up Paddle Surfing (suppen) is een populaire watersport. Bij suppen sta je op een supboard en met een peddel beweeg je door het water. Het is een geweldige workout voor het hele lichaam, geschikt voor alle leeftijden en voor iedereen die van water en natuur houdt. En suppen is gemakkelijk te leren! Als je denkt dat je veel en vaak in het water ligt, heb je het mis. De meeste mensen vallen geen één keer. Je raakt snel vertrouwd met het board en het supboard is erg stabiel. Kosten: € 15,- Meld je aan via www.cupofsup.nl

20180817_124314-web-Quality.jpg

Bezoek de indrukwekkende beeldentuin van Corrie Kaas

Dit weekend opent de Beeldentuin Corrie Kaas met een prachtige expositie van veertig beeldhouwwerken en beelden van keramiek. De tuin ligt aan de Dorpsstraat nr.60, nog geen driehonderd meter van de haven én aan het water van het ‘Duizend Eilanden Rijk’. Ook vanaf het water kan worden aangemeerd. Exposanten zijn Ageeth van de Oever (beeldhouwer), Joop Koopman (keramiek) en Corrie Kaas (beeldhouwer). De beeldentuin is elke zaterdag en zondag in juni open van 11.00-17.00 uur. Toegang gratis. www.corriekaas.exto.nl

Beeldentuin-2.jpg

Varen in een koolschuit plus een creatieve beleving

Studio Marleen komt je met een originele koolschuit ophalen bij de sluis. De boot vaart in 15 minuten naar het Langebrugpad in Broek op Langedijk, achter Museum BroekerVeiling. Daar wacht Marleen je op met koffie en zelfgemaakte taart. Daarna biedt zij je een creatieve beleving aan, die plaatsvindt in de studio aan huis. Marleen leert je in een uur tijd een bepaalde schildertechniek en je zal versteld staan van het eindresultaat. Na 1 uur en 15 minuten ga je weer met de boot terug naar de sluis, waar de Broekervaart op je ligt te wachten voor de terugtocht. Start om 11.00 uur en 14.00 uur. Max. 6 personen per keer. Kosten: 15 euro p.p.  Aanmelden via: jg_marleen@ziggo.nl. Welkom bij Studio Marleen!

Studio marleen.jpg

Verzorgd arrangement: varen, eten en kunst en cultuur

Wil je een compleet verzorgd arrangement met bijvoorbeeld kunst en cultuur en diner? Boek dan een uitje bij …Langedijkeruitje.nl. Je krijgt een warm welkom van de LangedijkerUitje gastvrouw op station Heerhugowaard. Zij neemt je wandelend of fietsend mee naar de Broekervaart. De schipper van de pont geeft je een gezellig onthaal en vertelt over de historie van deze vaart. Aangekomen in de haven van Broek op Langedijk word je begeleid naar een authentieke Langedijker Koolschuit voor een sprookjesachtige rondvaart inclusief schipper en schrijfdocente Afra. Kijk voor meer informatie op:

Lees meer

Langedijker-uitje-2.jpg

Bezoek aan Museum Broekerveiling met korting

Bij de aanlegplaats van De Broekervaart wacht een gids van het Museum BroekerVeiling je op om je mee te nemen naar het museum. Een mooie wandeling van 10 -15 minuten. Toegang museum is niet gratis, maar via de kapitein van de Broekervaart krijg je wel een kortingsbon van € 5 (normale toegangsprijs € 17,50; entree gratis voor Museumjaarkaarthouders). Doen en beleven staan voorop bij Museum BroekerVeiling. Veil zelf groente, maak een rondvaart, laat je over het museumterrein begeleiden door Tuinder Arie via de audiotour, bezoek een expositie en eet lekker in het restaurant. (tip: broodje Langedijk!)

Demonstratieveiling.JPG

Broekervaart-lunch na een mooie wandeling

Bij Kolenist Bar & Grill kun je na een mooie wandeling door Langedijk genieten van een heerlijke Broekervaart-lunchdeal. Voor slechts € 10,- krijg je een heerlijk lunchmenu met soep en een broodje naar keuze van de lunchkaart! Als je wilt, kun je daarna zelfs nog lekker even het water op met een Canadese kajak voor twee personen (huur). Kijk voor meer informatie op www.kolenist.nl.

Kolenist-15.jpg

Ontdek Heerhugowaard per fiets!

Speciaal tijdens de Juni Waterweken is het ook mogelijk om fietsen te huren. Dus als je aankomt bij de Krul van Heerhugowaard kun je met de fiets op je gemak alle parels van Heerhugowaard verkennen. Je krijgt een kaartje mee met een mooie fietsroute, maar je kunt natuurlijk ook zelf op avontuur gaan. Er zijn slechts een beperkt aantal fietsen beschikbaar, dus reserveren is aan te raden! Voor slechts 10,- per dag huur je een fiets via info@toerismelangedijk.nl.

fietsen-2.jpg