Kofschipfestival

Broek op Langedijk

Zaterdag 30 juni

Gratis vaartocht langs de parels van Langedijk en 
Heerhugowaard

30 juni is er een feestje gepland op de Museale Schuitenhelling in Broek op Langedijk. We vieren dan de honderdvijfentwintigste verjaardag van `t Kofschip.

 

Naast `t Kofschip uit 1893 zijn meer Langedijker schepen te zien, De Westfries en Trio 4 uit 1922, ieder met hun eigen verhaal, maar vooral met dat gezamenlijke Langedijker verhaal. De Geestman, replica van een houten Damschuit, maakt ook deel uit van hét verhaal.

 

Verder is er een expositie op de schuitenhelling. Kunstenaars van Atelier6 zijn dan actief bezig met beeldhouwen, keramiek bakken en schilderen. Ook is er een kunstsmid te zien die stukjes staal kan omtoveren in rozen. Voor de kinderen zijn er kraampjes met oudhollandse spelletjes.

Aan de Westdijk in Heerhugowaard ligt De Westfries, kom aan boord en test uw kennis van koolsoorten.

 

Iedereen is van harte welkom!
 

Stap op ‘De Broekervaart’!

Komt u vanuit Heerhugowaard? Stap dan op 'De Broekervaart’ vlakbij  de fietsbrug de Krul in Heerhugowaard aan de Westdijk voor een gratis oversteek naar het Havenplein in Broek op Langedijk. Bij terugkomst in de haven van Broek op Langedijk kunt u weer terug varen met ‘De Broekervaart’ naar Heerhugowaard. Aan de Westdijk ligt de Westfreis

 
 

Vertrektijden 'De Broekervaart' vanaf het Havenplein in Broek op Langedijk naar fietsbrug de Krul in Heerhugowaard

Zaterdag 30 juni 
Opstapplaats: Haven Broek op Langedijk

10.00, 11.00, 12.00, 13.00, 14.00, 15.00, 16.00 en 17.00 uur

Vertrektijden 'De Broekervaart' vanaf fietsbrug de Krul in Heerhugowaard

Zaterdag 30 juni 

Opstapplaats: kade aan de Westdijk, vlakbij fietsbrug De Krul

10.30, 11.30, 12.30, 13.30, 14.30, 15.30 en 16.30 uur

Kom en
ontdek!

De Broekervaart is een uniek, tijdelijk vaartuig die u meeneemt in de wonderlijke wereld van de tuinen van Langedijk. Agrarische geschiedenissen worden tot persoonlijke, theatrale drama’s verheven. Je maakt verrukkelijke proeverijen mee en je wordt deelgenoot van ludieke gebeurtenissen.
De Broekervaart bezorgt je een zintuigelijke vaarbeleving die je naar meer Langedijker smaken doet snakken!