Zaterdag 1 juni en zondag 2 juni

Leer Langedijk kennen!

Langedijk is een prachtig dorp met een rijke agrarische geschiedenis. Het lange dorpslint is bebouwd met monumenten, winkels en vele tuinderswoningen met uitzicht op tuinderijen, heel veel water en het prachtige Rijk der Duizend Eilanden. De rust van het platteland wordt hier gecombineerd met vele actieve attracties en verrassende plekken. Of je nu fietst, vaart, wandelt: Langedijk verrast steeds weer en geeft stukje bij beetje haar geheimen prijs.

Ontdek al wandelend prachtig Langedijk

Toerisme Langedijk organiseert dit weekend een aantal wandelroutes met of zonder gids. Tijdens de overtocht met De Broekervaart vertelt de schipper je alles over de verschillende mogelijkheden. Op het Havenplein word je opgevangen door de gids, die je verder verwijst naar het Museum BroekerVeiling en uitleg geeft over de routes

Ontdek-Langedijk-2.jpg

Ontdek Langedijk vanaf het water

Of je het water nu verkent met een fluisterboot, een kano, een akkerschuit of per sup, het Rijk der Duizend Eilanden staat garant voor een unieke ervaring en een gezellig dagje uit. Voor degenen die het naastgelegen gebied bij de Noorderplas willen verkennen zijn er de fluisterbootjes; vergeet niet je zwemspullen mee te nemen! Langs de route is een afgezet stuk zwemwater waar je even lekker kan afkoelen. Het Oosterdelgebied zelf kan je alleen in varen met voertuigen zonder schroef en dus lenen de kano’s zich uitstekend voor dit doel. Bij mooi weer krijgen wij veel aanvragen binnen, dus het is aan te raden om van tevoren te reserveren. www.zelfvaren.nl 

Fluisterschuitje-voor-Afmijnlokaal-(4).j

Zondag 2 juni Leer in één uur suppen!

Supschool Cup of sup biedt verschillende clinics aan op zondag 2 juni. Stand Up Paddle Surfing (suppen) is een populaire watersport. Bij suppen sta je op een supboard en met een peddel beweeg je door het water. Het is een geweldige workout voor het hele lichaam, geschikt voor alle leeftijden en voor iedereen die van water en natuur houdt. En suppen is gemakkelijk te leren! Als je denkt dat je veel en vaak in het water ligt, heb je het mis. De meeste mensen vallen geen één keer. Je raakt snel vertrouwd met het board en het supboard is erg stabiel. Kosten: € 15,- Meld je aan via www.cupofsup.nl

20180817_124314-web-Quality.jpg

Solextoer door heel Langedijk!

Langedijk is twaalf kilometer lang en telt maar liefst zes kernen, met allemaal een eigen identiteit! Wil je meerdere dorpen ontdekken? Maak dan eens een solextour. In een tour van een uur onder begeleiding van een ervaren gids, zie je de mooiste plekjes, waarronder Sint Jan de Doper, de Kooger Kerk, het Museum BroekerVeiling, en het Rijk der Duizend Eilanden. Je rijdt door Broek op Langedijk, Noord-Scharwoude, Zuid-Scharwoude, Sint Pancras, Oudkarspel en komt de mooiste bezienswaardigheden tegen onderweg. Datum: 1 juni. Kosten: 17,50 euro. Aanmelden via www.uitje-bol.nl. Minimaal 5 deelnemers.

Solex verhuur_1.jpg

Bezoek de indrukwekkende beeldentuin van Corrie Kaas

Dit weekend opent de Beeldentuin Corrie Kaas met een prachtige expositie van veertig beeldhouwwerken en beelden van keramiek. De tuin ligt aan de Dorpsstraat nr.60, nog geen driehonderd meter van de haven én aan het water van het ‘Duizend Eilanden Rijk’. Ook vanaf het water kan worden aangemeerd. Exposanten zijn Ageeth van de Oever (beeldhouwer), Joop Koopman (keramiek) en Corrie Kaas (beeldhouwer). De beeldentuin is elke zaterdag en zondag in juni open van 11.00-17.00 uur. Toegang gratis. www.corriekaas.exto.nl

Beeldentuin-2.jpg

Varen in een koolschuit plus een creatieve beleving

Studio Marleen komt je met een originele koolschuit ophalen bij de sluis. De boot vaart in 15 minuten naar het Langebrugpad in Broek op Langedijk, achter Museum BroekerVeiling. Daar wacht Marleen je op met koffie en zelfgemaakte taart. Daarna biedt zij je een creatieve beleving aan, die plaatsvindt in de studio aan huis. Marleen leert je in een uur tijd een bepaalde schildertechniek en je zal versteld staan van het eindresultaat. Na 1 uur en 15 minuten ga je weer met de boot terug naar de sluis, waar de Broekervaart op je ligt te wachten voor de terugtocht. Start om 11.00 uur en 14.00 uur. Max. 6 personen per keer. Kosten: 15 euro p.p.  Aanmelden via: jg_marleen@ziggo.nl. Welkom bij Studio Marleen!

Studio marleen.jpg

Kloeten, een prachtige manier om te varen

Op zaterdag 1 juni  en zondag 2 juni geeft de Kloetvereniging een demonstratie kloeten tussen 13.00 en 15.00 uur. Kloeten is niet meer zo bekend, maar vroeger was deze manier van varen de wijze waarop men zich voortbewoog door het Rijk der Duizend eilanden. Kloeten is een sierlijke manier van varen. Door middel van een kloet (vaarboom) duwt men zijn of haar schuitje voort door het water. Kom gerust kijken achter het veldje bij de sluis. En misschien mag je zelf ook een poging wagen!

6. kloeten NK 2007.JPG

Verzorgd arrangement: varen, eten en kunst en cultuur

Wil je een compleet verzorgd arrangement met bijvoorbeeld kunst en cultuur en diner? Boek dan een uitje bij …Langedijkeruitje.nl. Je krijgt een warm welkom van de LangedijkerUitje gastvrouw op station Heerhugowaard. Zij neemt je wandelend of fietsend mee naar de Broekervaart. De schipper van de pont geeft je een gezellig onthaal en vertelt over de historie van deze vaart. Aangekomen in de haven van Broek op Langedijk word je begeleid naar een authentieke Langedijker Koolschuit voor een sprookjesachtige rondvaart inclusief schipper en schrijfdocente Afra. Kijk voor meer informatie op: https://langedijkeruitje.com/work/pont-beelden-en-schrijfvaarttochtuitje/

Langedijker-uitje-2.jpg

Bezoek aan Museum Broekerveiling met korting

Bij de aanlegplaats van De Broekervaart wacht een gids van het Museum BroekerVeiling je op om je mee te nemen naar het museum. Een mooie wandeling van 10 -15 minuten. Toegang museum is niet gratis, maar via de kapitein van de Broekervaart krijg je wel een kortingsbon van € 5 (normale toegangsprijs € 17,50; entree gratis voor Museumjaarkaarthouders). Doen en beleven staan voorop bij Museum BroekerVeiling. Veil zelf groente, maak een rondvaart, laat je over het museumterrein begeleiden door Tuinder Arie via de audiotour, bezoek een expositie en eet lekker in het restaurant. (tip: broodje Langedijk!)

Demonstratieveiling.JPG

Broekervaart-lunch na een mooie wandeling bij de Kolenist

Bij Kolenist Bar & Grill kun je na een mooie wandeling door Langedijk genieten van een heerlijke Broekervaart-lunchdeal. Voor slechts € 10,- krijg je een heerlijk lunchmenu met soep en een broodje naar keuze van de lunchkaart! Als je wilt, kun je daarna zelfs nog lekker even het water op met een Canadese kajak voor twee personen (huur). Kijk voor meer informatie op www.kolenist.nl.

Kolenist-15.jpg

Broekervaart-lunch bij Grand Café MarktZicht

Broekervaart 2019! Bij ons kunt u dit nog beter ervaren, met uitzicht op de BroekerVeiling en genietend van een heerlijk broodje carpaccio en kop thee of koffie. 
Dit mooie uitzicht en deze heerlijke lunchdeal kost slechts €10,-

grand cafe marktzicht.jpg

Ontdek Heerhugowaard per fiets!

Speciaal tijdens de Juni Waterweken is het ook mogelijk om fietsen te huren. Dus als je aankomt bij de Krul in Heerhugowaard kun je met de fiets op je gemak alle parels van Heerhugowaard verkennen. Je krijgt een kaartje mee met een mooie fietsroute, maar je kunt natuurlijk ook zelf op avontuur gaan. Er zijn slechts een beperkt aantal fietsen beschikbaar, dus reserveren is aan te raden! Voor slechts 10,- per dag huur je een fiets via info@toerismelangedijk.nl.

fietsen-2.jpg

​Vaar mee met de brandweerboot

Op zaterdag 1 juni is de brandweer van Langedijk aanwezig in de haven van Broek op Langedijk met een aantal spectaculaire demonstraties zowel op de wal als in het water. Vanaf 11.00 uur is de brandweer aanwezig met spuitwagen en kunnen kinderen meevaren op de boot!

Brandweerboot.jpg

zondag 2 juni Gezond Natuur Wandelen

Op zondag 2 juni kunt u onder begeleiding van een gids een route wandelen van ongeveer 1 uur. Op verschillende tijden wordt er gestart vanaf de Westdijk in Heerhugowaard, vlak bij de fietsbrug 'de Krul'. 

Wie van wandelen houdt en graag andere mensen ontmoet kan gezellig meewandelen.

De eerste wandelingen starten om 11.15 uur. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Kijk voor meer informatie over Gezond Natuur Wandelen op de website.

gezond natuur wandelen.jpg

Poldermuseum “Het Oude Gemaal”

Poldermuseum “Het Oude Gemaal”
Het Poldermuseum vertelt het verhaal van de geschiedenis van Heerhugowaard en is gevestigd in het voormalige poldergemaal aan de Huygendijk. In 1979 werd het monumentale gebouw in gebruik genomen als historisch en educatief museum.

Iedere zaterdag en zondag is het museum geopend voor publiek tussen 11.00 en 17.00 uur. Op de zondagmiddag zijn er vrijwilligers aanwezig die mondeling toelichting geven op allerlei specifieke onderwerpen. Entree is € 4,- voor volwassenen, kinderen van 13 t/m 17 jaar betalen € 2,- en kinderen t/m 12 jaar mogen gratis naar binnen.

Bij het museum is een gezellig café voor een heerlijke kop koffie, lunch of borrel. Daarnaast is het ook mogelijk om bootje te huren om een stuk te varen! Kijk voor meer informatie op www.poldermuseumheerhugowaard.nl

IMG_9352.jpg