Zaterdag 1 juni en zondag 2 juni

Leer Langedijk kennen!

Langedijk is een prachtig dorp met een rijke agrarische geschiedenis. Het lange dorpslint is bebouwd met monumenten, winkels en vele tuinderswoningen met uitzicht op tuinderijen, heel veel water en het prachtige Rijk der Duizend Eilanden. De rust van het platteland wordt hier gecombineerd met vele actieve attracties en verrassende plekken. Of je nu fietst, vaart, wandelt: Langedijk verrast steeds weer en geeft stukje bij beetje haar geheimen prijs.

Wandelen, fietsen of varen!
Toerisme Langedijk organiseert dit weekend een aantal wandel- en fietsroutes met gids. Tijden worden binnenkort bekend gemaakt. Meld je aan voor een schitterende tocht met een enthousiaste gids die alle ins and outs van Langedijk met je deelt!
www.toerismelangedijk.nl. Of ontdek Langedijk vanaf het water! Het is iedere dag mogelijk om zelf het Oosterdelgebied en het Duizend-eilanden-rijk te ontdekken door een fluisterboot of kano te huren.

 

Bezoek de indrukwekkende beeldentuin!
Dit weekend opent de Beeldentuin Corrie Kaas met een prachtige expositie van veertig beeldhouwwerken en beelden van keramiek. De tuin ligt aan de Dorpsstraat nr.60, nog geen driehonderd meter van de haven én aan het water van het ‘Duizend Eilanden Rijk’. Ook vanaf het water kan worden aangemeerd. Exposanten zijn Ageeth van de Oever (beeldhouwer), Joop Koopman (keramiek) en Corrie Kaas (beeldhouwer). De  beeldentuin is elke zaterdag en zondag in juni open van 11.00-17.00 uur.
www.corriekaas.exto.nl

Varen plus een creatieve beleving 

Studio Marleen komt u met een originele koolschuit ophalen bij de sluis.  De boot vaart in 15 minuten naar het Langebrugpad in Broek op Langedijk, achter Museum Broekerveiling. Daar wacht Marleen op u, met een goeie bak koffie en zelfgemaakte taart. Daarna biedt zij u een creatieve beleving aan, die plaatsvindt in de studio aan huis.  Het huis van Marleen stamt uit 1889en staat op een prachtige plek tegenover Museum Broekerveiling. Het staat aan het water, wat verbonden is met het Duizend-eilanden gebied. U snuffelt dus even lekker aan de sfeer in een oud stukje Broek op Langedijk, waarvan u de geschiedenis leert kennen en die uw creativiteit aanwakkert.  Marleen leert u in een uur tijd een bepaalde techniek en u zal versteld staan van het eindresultaat.

Het materiaalgebruik kan variëren tussen acryl en olieverf maar ook met papier werken behoort tot de mogelijkheden. Na 1 uur en 15 minuten gaat u weer met de boot terug naar de sluis in Broek op Langedijk, waar de Broekervaart op u ligt te wachten voor de terugtocht. Niet creatief? Of geen ervaring? Allemaal geen excuses om deze creatieve ervaring niet te beleven. Jong of oud, iedereen kan het. Voor maar 15,- p.p. heeft u er een mooie ervaring erbij. Totale tijdsduur 1 uur en 3 kwartier met uitloop van 2 uur. Start om 11.00 uur en 14.00 uur. Max. 6 personen per keer.  U kunt zich aanmelden bij via jg_marleen@ziggo.nl. Graag tot ziens bij Studio Marleen!